Selecteer een pagina

Culinaire wandeling in het centrum van Arnhem 

Culinaire wandeling in het centrum van Arnhem 

Heb jij ons al voorbij zien komen? Foodstappen: Dé tocht die jou en jouw smaakpapillen meeneemt op een ervaring langs verschillende restaurants en fantastische culinaire belevenissen. Foodstappen is niet alleen een culinaire ervaring, het is ook een leuke manier om jouw favoriete steden te ontdekken. Je leest het goed: De eerste editie vindt plaats in Arnhem! Op 16 januari maak je een volledige wandeling door hartje Arnhem en wie weet kom jij jouw nieuwe favoriete restaurant tegen. 

Samenkomen en genieten 

Foodstappen staat voor samenkomen en genieten! Maak met je vrienden, vriendinnen, ouders, broers, zussen of je partner kennis met vijf unieke restaurants in het centrum van het prachtige en historische Arnhem. Foodstappen biedt de mogelijkheid om een andere kant van Arnhem te ontdekken en te genieten van smaakvolle gerechten. De deelnemende restaurants hebben een heerlijk menu voor je klaargemaakt waarbij je niet anders kan dan genieten! Na ieder gerecht wandel je weer een stukje door de stad, op weg naar het volgende culinaire avontuur!

Eerste editie Foodstappen in Arnhem: Even een luchtje happen

Op 16-01-2022 vindt de allereerste Foodstappen plaats: Even een luchtje happen! Bij ieder deelnemend restaurant krijg je een hapje en kun je de allerbeste bijpassende (alcoholvrije) wijnen bestellen, geserveerd in vijf verschillende restaurants. De hele middag word je heerlijk in de watten gelegd door de absolute culinaire top van Arnhem.

Deze editie staat helemaal in het teken van take away, echter geen patat en hamburgers, maar hoogwaardige gerechten uit fantastische restaurants.

Kies je startpunt en stap vervolgens op eigen tempo langs de vijf deelnemende restaurants en geniet van prachtige hapjes die ze speciaal voor jullie hebben bereid. Bij de start krijg je van ons de voorgestelde volgorde en route. Je bent natuurlijk vrij om jouw eigen avontuur te bepalen!

De culinaire top van Arnhem 

Voor de eerste editie van Foodstappen hebben we de culinaire top van Arnhem gevraagd om mee te doen. De deelnemende restaurants zijn:

  • Café Arnhem
  • Restaurant Loca
  • Brasserie Zypendaal
  • Stadsvilla Sonsbeek
  • Miyagi and Jones

Wat al deze restaurants gemeen hebben, – buiten het feit dat het eten voortreffelijk is – is dat ze allemaal waarde hechten aan de toegankelijkheid van het restaurant. Iedereen is welkom! Heb je speciale dieetwensen? Dan zorgen deze geweldige restaurants ervoor dat er aan al jouw wensen wordt voldaan! 

Café Arnhem

Op de bruisende Korenmarkt ligt Café Arnhem. Hier beleef je de moderne Franse keuken met een twist van de hele wereld. Bij Café Arnhem hoeft kwaliteit en originaliteit niet duur te zijn. Proef hier mooie gerechten van hun ‘Big Green Egg’ en beleef gegarandeerd een culinaire verrassing. Bij dit restaurant spelen duurzaamheid en authenticiteit een grote rol. Er wordt kritisch gekeken naar de herkomst van al hun eten en ze vertellen hier graag wat over!

Meer weten over Café Arnhem? bekijk www.cafearnhem.nl 

Restaurant Loca

In de gezellige en bruisende wijk Klarendal in Arnhem ligt restaurant Loca. Hier wordt eigentijds gekookt met een knipoog naar Spanje en waar de basis Frans is. Dit restaurant werkt zoveel mogelijk met plaatselijke producten en heeft meer dan 200 wijnen op de kaart staan. Bij Loca is iedereen zichzelf: er worden grappen gemaakt, ze doen wat ze leuk vinden, maar de gast staat altijd op de eerste plek.

Meer weten over Restaurant Loca? bekijk www.restaurant-loca.nl 

Brasserie Zypendaal

Aan de rand van de burgemeesterswijk en tegenover park Sonsbeek ligt Brasserie Zypendaal, een lang gekoesterde droom die in 2014 werkelijkheid werd. Hier geen hippe toestanden met flashy bediening. Brasserie Zypendaal is een laagdrempelige zaak met een prettige sfeer waar iedereen welkom is. Eigenaren Bart en Esther gaan voor ambachtelijke gerechten in combinatie met een gastvrije sfeer waar iedereen zich prettig voelt.  

Meer weten over Brasserie Zypendaal? Bekijk www.brasseriezypendaal.nl 

Stadsvilla Sonsbeek

Boven op de Hartjesberg in Park Sonsbeek staat Stadsvilla Sonsbeek. Sinds 2000 een prachtige plek om u en uw naasten heerlijk te laten verwennen. Het Grand Café is een centrale ontmoetingsplek waar iedereen terecht kan voor ontbijt, lunch, diner of borrels. Geniet hier van heerlijk eten in combinatie met een prachtig uitzicht. Perfect om te tafelen na een mooie wandeling in het park.

Meer weten over Stadsvilla Sonsbeek? Bekijk www.stadsvillasonsbeek.nl 

Miyagi and Jones

Miyagi and Jones is de plek waar het oosten en het westen samenkomen! De gecombineerde krachten van MR. Miyagi en MR. Jones zorgen voor een heerlijke avond uit. MR. Miyagi zorgt met zijn heerlijke oosterse gerechten dat jouw smaakpapillen de tijd van hun leven hebben. MR. Jones is de westerse invloed in het bedrijf en zorgt hiermee voor een bijpassende borrel. Hij brengt de lekkerste speciaalbieren, wijnen en cocktails met zich mee! Een avond uit bij MIYAGI en JONES mag je echt niet missen!

Meer weten over Miyagi and Jones? Bekijk www.arnhem.miyagiandjones.nl 

Ga jij mee op avontuur in het Arnhemse culinaire landschap?

Op 16-01-2022 vindt de eerste editie plaats. Lijk het jou leuk om op avontuur te gaan in Arnhem? Zorg dan dat je het niet mist en bestel je kaartje via www.foodstappen.nl/tickets. Wil je weten waar het Foodstappen avontuur je naartoe brengt? Bekijk www.foodstappen.nl/route